Jak zrobić Cukierki Krówki

Kiedy masz ochotę na słodki poczęstunek, spróbuj zrobić domowe krówki. Ten dekadencki wyrób można przechowywać przez kilka tygodni w lodówce lub w szczelnie zamkniętym pojemniku. Krówki przechowywane na papierze woskowanym lub pergaminowym mogą być przechowywane nawet przez dwa tygodnie. Można je również zamrozić na okres do trzech miesięcy. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, krówki należy przygotowywać w dzień o niskiej wilgotności powietrza.

Do przygotowania krówek potrzebna jest szklana miska żaroodporna, mleko skondensowane i wiórki czekoladowe. Połącz wszystkie składniki w misce nad lekko gotującym się garnkiem z wodą. Wymieszaj z wanilią, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy wiórki czekoladowe się rozpuszczą, przelej masę do naczynia do pieczenia i schładzaj przez co najmniej dwie godziny przed pokrojeniem. Po całkowitym ostygnięciu pokroić na kwadraty i podawać!

Po rozpuszczeniu masy wylać ją na patelnię wyłożoną folią. Idealna patelnia do krówek to taka z aluminiowym dnem, a folia jest pokryta olejem do gotowania o smaku masła. Folia jest również pomocna, ponieważ ułatwia zdejmowanie krówek z patelni. Aby wyjąć krówkę, wystarczy chwycić za jeden z boków i wyciągnąć ją z patelni. Dowiedz się, jak zrobić krówkę i skorzystaj z tych prostych wskazówek dla początkujących.

Jeśli przygotowujesz krówkę do przechowywania przez dłuższy czas, przechowuj ją w lodówce. Dzięki temu nie będą się topić i tracić kształtu w temperaturze pokojowej. Zapobiegnie to również krystalizacji. Krówki przechowywane w lodówce mogą być przechowywane przez kilka tygodni, jeśli spełnione są odpowiednie warunki. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, przechowuj je w szczelnym pojemniku. Pamiętaj, że zimne powietrze szybciej je wysuszy.

Jednym z najbardziej popularnych składników krówek jest czekolada. Różne odmiany czekolady nadają krówkom różny poziom słodyczy. Średnio-słodkie kawałki czekolady będą stanowić bazę dla ciemniejszej czekolady. Następnie można dodać do niej niesłodzoną czekoladę, aby uzyskać krówki z ciemnej czekolady. Pozostałych składników nie trzeba zmieniać. Aby uzyskać bogatszy smak czekolady, należy użyć niesłodzonych wiórków czekoladowych.

Aby przygotować krówki, należy wyłożyć papierem pergaminowym kwadratowe naczynie do pieczenia o średnicy 8 cali lub kwadratową patelnię o średnicy 9 cali. Następnie przygotuj dużą miskę do mieszania z kremem marshmallow, wiórkami czekoladowymi i ekstraktem smakowym. Dodaj masło do rondla z grubym dnem, ustawionego na średnim ogniu. Podczas gdy czekolada się podgrzewa, stale mieszaj. Mieszaj, aż czekolada będzie gładka i całkowicie roztopiona. W razie potrzeby dodaj ekstrakt z wanilii. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści, masa jest gotowa do podania.

Jeśli szukasz łatwego przepisu na krówki czekoladowe, możesz zastosować metodę tradycyjną. Uzyskasz w ten sposób bogate, czekoladowe krówki, ale nie jest to metoda szybka i łatwa do wykonania. Wygodniejszym sposobem na zrobienie krówek jest użycie robota kuchennego. Robot kuchenny pozwala na łatwe łączenie składników i mieszanie ich. Po przygotowaniu krówek można je przechowywać w lodówce lub zamrozić w małych kawałkach, aby następnym razem mieć ochotę na słodki przysmak.